Dirigent

 

 

Cor Brandenburg
. . . heeft een grote reputatie opgebouwd als koordirigent in de uitvoering van barokmuziek. Hij benadert de muziek bij voorkeur zoals het in de tijd van de componisten geklonken moet hebben. Daarbij spelen de musici indien mogelijk op oude instrumenten.

 

Cor studeerde koor- en orkestdirectie plus het hoofdvak orgel aan de conservatoria in Amsterdam en Den Haag. Hij kreeg bekendheid in de Zaanstreek als organist bij het Zaans Cantatekoor.
Als student aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag was hij assistent van Philippe Herreweghe voor Interpretatie Oude Muziek en leidde hij enkele projecten voor Krashna Musica, het Studenten Muziek Gezelschap van de TU-Delft.
Voor langere tijd was Cor vaste dirigent van het Waterlands Kamerkoor (Purmerend), het Goylants Kamerkoor (Hilversum), Vocaal Ensemble Kwarts (Haarlem), Vrouwenkoor Kaviaar (Haarlem) en Cappella pro Cantibus (Oegstgeest).
Cor is oprichter (2002) en dirigent van het Collegium Vocale Zaandam. Dit koor voert elke maand Bachcantate’s, motetten of passies uit in de Westzijderkerk (Bullekerk), met medewerking van een professioneel barokensemble.

Sinds begin 2015 leidt Cor Brandenburg De Amsterdamse Bachvereniging met veel enthousiasme, kennis en kunde.